ungdomsgården

HiSUS har sedan många år tillbaks haft en ungdomsgård för alla medlemmar. Tidigare låg ungdomsgården i de gamla lokalerna i Hägersten. Men för ett litet tag sen gick flyttlasset till Lidnersgatan 10 i Kristineberg (Kungsholmen). Observera att ungdomsgården numera ligger i en separat lokal. Lokalen där kansliet befinner sig ligger på Malmgårdsvägen 63A i Skanstull (Södermalm).

På ungdomsgården kan du bland annat ta en fika, spela tv-spel, spela pingis, hänga med och bowla eller annat skoj! Vi anordnar också aktiviteter utanför ungdomsgården så som guiding i Gamla stan, bodyflight, hästridning och mycket mer. Håll utkik på vår Facebooksida och på Instagram för att se vad som är på gång. Du kan också gå in på vår kalender för att se alla våra aktiviteter. 

Vi har alltid minst två ledare på plats på ungdomsgården. Vill du också jobba på ungdomsgården? Hör av dig till kansliet via mail till hisuskansli@uh.se

Hitta till ungdomsgården via tunnelbana:
Ta tunnelbanans gröna linje till Kristineberg. Lokalen ligger ca 5-10 min från T-banan. Gå rakt fram på Nordenflychtsvägen. Vänster in på Love Almqvists väg och fortsätt rakt fram. Höger in på Ola Hanssons gata och sen vänster in på Lidnersgatan. Fortsätt förbi hörnet på Lidnersgatan 10 (Sveroks kansli). Lokalen ligger några trappsteg ner (det finns en ramp).

Ungdomsgården har öppet

Onsdagar 16.00-20.00
Fredagar 15.00-20.30 (kan variera beroende på vilken aktivitet vi gör)

 

Rakel Eriksson - Ungdomsledare

Rakel Eriksson heter jag och jobbar som ungdomsledare på Unga Hörselskadade Stockholm. Om du kommer till vår ungdomsgård eller någon annan av våra dagaktiviteter är det stor sannolikhet att vi träffar varandra där. Vi är alltid minst två ledare på plats.

 Lite mer info om mig. Jag har ingen hörselskada och kan inte teckenspråk, då jag har en synnedsättning och inte ser när andra tecknar. I och med min egen funktionsnedsättning har jag en förståelse för hur det är att ha en funktionsnedsättning, även om det inte är samma typ av utmaningar jag möter när samhället har byggt hinder genom otillgänglighet eller fördomar.

I mitt jobb värdesätter jag relationen med er medlemmar och föräldrar, då jag vill kunna bemöta alla på ett personligt sätt. Det finns teckenspråkstolk på alla våra aktiviteter vid behov, då vår organisation är tvåspråkig, vill vi kunna skapa förutsättningar för alla att kommunicera oavsett förstaspråk.

Jag är utbildad fritidsledare vid Skarpnäcks folkhögskola och på fritiden är jag mycket aktiv i andra ideella organisationer.

Kontaktuppgifter till mig

Telefon: 079 318 10 77

mail: rakel.eriksson@uh.se

 

Unga Hörselskadade i Stockholms Län & Stad
Malmgårdsvägen 63a, 11638 Stockholm (t-bana Skanstull)

Mail: hisuskansli@uh.se 
Telefon: 079 318 10 77

Klicka här för att läsa vår integritetspolicy