Ungdomsgården

Corona tider

Under rådande omständigheter kommer vi på HiSUS & UHiS följa Folkhälsomyndighetens råd och restriktioner och ställa in aktiviteter om det verkligen behövs.

Följ oss på Facebook för att få aktuell information!
Hisus – Unga Hörselskadade Stockholm

HiSUS Ungdomsgård

Lidnersgatan 10, 112 53 Stockholm

HiSUS har sedan många år tillbaks haft en ungdomsgård för alla medlemmar.

På ungdomsgården kan du bland annat ta en fika, spela tv-spel, chilla, hänga med och bowla eller annat skoj! Vi anordnar också aktiviteter utanför ungdomsgården så som, bodyflight, hästridning och mycket mer. Du kan också gå in på vår kalender för att se alla våra aktiviteter.

Vi har alltid minst två ledare på plats på ungdomsgården. Vill du också jobba på ungdomsgården? Hör av dig till kansliet via mail till hisuskansli@uh.se

Öppettider för ungdomsgården

Torsdagar 16.00-20.00 (gör digitala aktiviteter)
Fredagar* 15.00*-20.30 (kan variera beroende på vilken aktivitet vi gör)

*På fredagar har vi inte öppet på själva gården innan aktiviteten pga. Corona pandemin, utan nu så möts vi på själva aktiviteten. Aktivitetn sker någon gång mellan 17.30 till 19.30 och avslutas med middag gemensamt.

Hitta till ungdomsgården via tunnelbana:

Ta tunnelbanans gröna linje till Kristineberg. Lokalen ligger ca 5-10 min från T-banan. Gå rakt fram på Nordenflychtsvägen. Vänster in på Love Almqvists väg och fortsätt rakt fram. Höger in på Ola Hanssons gata och sen vänster in på Lidnersgatan. Fortsätt förbi hörnet på Lidnersgatan 10 (Sveroks kansli). Lokalen ligger några trappsteg ner (det finns en ramp).

Ungdomsledare

Rakel Eriksson

Rakel Eriksson heter jag och jobbar som ungdomsledare på Unga Hörselskadade Stockholm. Om du kommer till vår ungdomsgård eller någon annan av våra dagaktiviteter är det stor sannolikhet att vi träffar varandra där. Vi är alltid minst två ledare på plats.

 Lite mer info om mig. Jag har ingen hörselskada och kan inte teckenspråk, då jag har en synnedsättning och inte ser när andra tecknar. I och med min egen funktionsnedsättning har jag en förståelse för hur det är att ha en funktionsnedsättning, även om det inte är samma typ av utmaningar jag möter när samhället har byggt hinder genom otillgänglighet eller fördomar.

I mitt jobb värdesätter jag relationen med er medlemmar och föräldrar, då jag vill kunna bemöta alla på ett personligt sätt. Det finns teckenspråkstolk på alla våra aktiviteter vid behov, då vår organisation är tvåspråkig, vill vi kunna skapa förutsättningar för alla att kommunicera oavsett förstaspråk.

Jag är utbildad fritidsledare vid Skarpnäcks folkhögskola och på fritiden är jag mycket aktiv i andra ideella organisationer.

Kontaktuppgifter
Telefon: 079 318 10 77
rakel.eriksson@uh.se